+32 3 8447343

Bel ons voor een afspraak

Ma - Vrij: 8:00 - 16:00

Openingsuren

Info@ryngaert.be

Mail ons met uw vraag

De gebroeders Ryngaert 1948

Een beetje meer over onszelf.

De firma Ryngaert werd opgericht in 1959 door Herman Ryngaert, thans genietend van een welverdiend pensioen. Hij nam de fakkel over van twee vorige generaties, die reeds in 1908 startten met een metaalverwerkend bedrijf in Hemiksem.

Door zijn ondernemingsgeest en doorzettingsvermogen slaagde hij erin belangrijke contacten te leggen in de Antwerpse haven, en dan vooral in de petrochemie, die in de jaren ’60 pas uit de startblokken kwam. Samen met een aantal ingenieurs van o.a. SIBP, UNION CARBIDE, ALBATROS en andere bedrijven ontwikkelde hij een aantal producten, waarvan er nu zelfs een aantal gestandaardiseerd werden.

Hierdoor kreeg zijn bedrijf in de loop der jaren een stevige reputatie, vooral door de opgedane knowhow in de petrochemische industrie in Antwerpen.

Ook de Antwerpse havenbedrijven behoorden toen al tot de klantenkring.

Pas einde jaren ’80, begin jaren ’90 werd, ook onder invloed van de algemene recessie ook gezocht naar andere sectoren om onze activiteit te garanderen. Zo wordt er nu ook gewerkt voor diverse sectoren zoals de automobielsector, de voeding, de bouw e.a.

Vanaf deze periode werd ook de modernisering van het bedrijf ingezet, o.a. door de aankoop van CNC machines. In 1994 werd de oude vertrouwde locatie in Hemiksem opgegeven, vanwege de slechte ligging en het gebrek aan toekomstperspectieven qua milieuvergunning en uitbreiding.

Sindsdien werd de modernisering steeds verder doorgezet, waardoor er kan voldaan worden aan de steeds hogere eisen die onze klanten stellen op gebied van kwaliteit en productiviteit.